Skip to content

Wat is jouw weg naar verandering en groei?

Wat zegt je gevoel
Herken je dat? Je voelt iets diep van binnen, je kan het alleen niet helemaal plaatsen. Wat wil dit gevoel je vertellen. Wat mag nu duidelijk worden. Dit gevoel kan een signaal zijn dat je tijd voor jezelf mag nemen. Dat je nu eens naar jezelf mag luisteren wat gezien, gehoord of gevoeld mag worden.

Ik heb zelf heel lang mijn eigen signalen genegeerd. Het maakt niet uit, alleen de consequenties  zijn dan in mijn geval iets pittiger. Luister jij naar jouw gevoel, naar jouw signalen? 

Sterk verlangen
Vanuit een groot brandend verlangen, kon ik niet anders dan te starten met een praktijk gespecialiseerd in mental coaching. Een sterk verlangen om echt te leven zoals het bij mij past. Alles kwam mooi bij elkaar.

Een paar jaar geleden zou ik hierom echt hebben gelachen. Ik en een coachingspraktijk?! Nee hoor! De doelgroep ondernemers die next level willen past 100% bij mij, waarom zou ik anders willen! Daar ben ik goed in. Daar ligt mijn passie en expertise. Ik begrijp deze doelgroep en ben in staat hen succesvol te begeleiden naar hun doel.

Ik hoor het me nog zeggen voor mijn verandering van mijn expertise… Hahahaaa! 

Verandering mindset
En toch liep het anders. Toch liep het zo als het moest lopen. Achteraf zag ik pas de dingen die ik in het moment niet kon of niet wilde zien. Wat wilde ik dan niet zien? Wat wilde ik dan niet voelen? Welke signalen liet ik onbeantwoord? Wat negeerde ik in mezelf? Wat had aandacht nodig? Dat is te veel om nu te beschrijven, mooi onderwerp voor een andere blog.

In de basis ben ik nog dezelfde persoon voor ik wel aandacht gaf aan mijn signalen. Wat betreft mijn mindset ben ik 180 graden veranderd. Ik heb nu helderheid en duidelijkheid waar ik sta en waar ik naar toe wil bewegen. Met hulp van een compassievolle coach en een wijze & begripvolle therapeut werd ik heel goed begeleid. Dit zorgde dat mijn vertrouwen stapje voor stapje weer groeide. Dat zorgde dat ik in mijn hoofd steeds meer ruimte kreeg. Door deze ruimte en de tijd die ik mezelf echt gunde kon ik weer nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden leren en eigen maken. Deze vaardigheden zijn inmiddels een onderdeel van mijn leven. Denk aan bijvoorbeeld: echt luisteren in plaats mijn beurt afwachten. Meer vanuit de grijze tinten de wereld ervaren, ipv alles zwart-wit te willen zien. Duidelijk mijn verantwoordelijkheid kunnen onderscheiden. Weten wat het verschiI is tussen loyaal zijn en over je grenzen heen gaan. Spelender wijs werd ik hier bekwaam in. Nu weet ik niet beter.

Een nieuw perspectief geeft een andere kijk
Vanuit een nieuw perspectief is mijn kijk in positieve zin veranderd. Meer vanuit begrip en compassie naar mezelf, de ander en zelfs deze wereld. Ik begrijp nu veel beter de dingen die ik denk, voel en doe. Ik heb nu veel meer inzicht in mijn eigen gedrag en wat daar onder zit. Ik heb veel geleerd, doorzien en doorleeft.

Ik sta open om te blijven leren en ontwikkelen. Ik heb nog net niet mijn persoonlijke handleiding gevonden, maar het komt wel in de buurt. Ik voel me met een mooi woord: congruent. Alles is nu wel op één lijn. Bewust en onbewust. Alles wijst dezelfde richting op en gaat ook die kant op.

Met veel omwegen en pittige files en ongelukken zonder zichtbare verwondingen heb ik stap voor stap mijn weg gevonden die voor mij heel prettig is. Ik doe wat ik leuk vind. Ik doe waar ik goed in ben en daar wil ik heel goed in worden. Puur voor me zelf. Mensen helpen te verbinden met hun eigen kracht, zodat ze vandaar uit vrij kunnen leven, werken, ondernemen en liefhebben. 

Wat gun ik jou
Als er iets is wat ik jou en wat ik ieder mens gun, dan is het wel dat je leeft naar je dromen. Wat betekent leven naar je dromen? Dat je dat doet wat je echt blij maakt. Dat je echt verbinding met jezelf hebt. Dat je wordt geraakt door kleine en grote dingen. Daarnaast gun ik jou en andere mensen een minder lange, dure en pittige levensweg dan die ik heb doorlopen.

Wanneer kies je voor hulp
Iedereen heeft haar en zijn eigen weg te gaan. Hoe kort of lang deze ook is. Een personal trainer of een mental coach kan je om verschillende redenen inschakelen. Denk aan bepaalde situaties op je werk, of zelfs in privésfeer die vaker dan je lief is uit jouw balans brengen en veel stress geven. Sommige mensen ervaren een gebrek aan zelfvertrouwen en hebben als doel om hun asertiviteit te verhogen. Is jouw ‘Nee’ een duidelijke ‘Nee’, of vind je het nog steeds moeilijk dat je denkt een ander te moeten teleurstellen met jouw antwoord.

Wat heb je nodig?
Weet je waar je staat? Weet je waar je naar toe wil? Beweeg je de goede richting op? Heb je een bepaald doel voor ogen? Misschien wil je in beweging komen. Hoe krijg je een duidelijk beeld wat je nodig hebt en zorg je ervoor dat je dit bereikt.

Welke vaardigheden heb jij?
Vaardigheden kan je leren en als handige hulpmiddel gebruiken in jouw leven. De basis vaardigheden die we onszelf van jongsaf aan al eigen hebben gemaakt is bijvoorbeeld praten, luisteren en lopen. We kunnen hierin ook specialiseren zoals vreemde talen leren praten als Zweeds en Spaans.

Welke vaardigheden heb jij geleerd? Heb je jezelf ook ergens in gespecialiseerd? Welke tools heb je in jouw toolbox. Heb je in jouw box de tool van onderscheidend vermogen? Weet je onderscheidt te maken wat jouw verantwoordelijkheid is en wat de verantwoordelijkheid van de ander is? Bezit je ook de tool prioriteiten stellen? Ben je in staat helder en duidelijk prioriteiten te stellen en wat wel en wat niet belangrijk is voor jou? Zowel zakelijk als natuurlijk ook privé. Eigenlijk juist privé!.

Ik merk dat veel mensen juist privé het moeilijk vinden om zichzelf voorop te stellen. Om vandaar uit structuur in hun levenswijze te brengen. Denk aan structuur in consistentie, commitment en toewijding aan wat je denkt, doet en voelt. Structuur in en om je huis, met jezelf, in het gezin, in je vriendengroep en alles daarom heen.

Beter leren omgaan met bepaalde gevoelens en emoties die weer je pad kruisen, kan een argument zijn om een mental coach te consulteren.

Begeleiden en inzicht geven
Andere redenen voor mental coaching zijn onder andere: vanuit rust en kalmte meer balans willen in je leven, persoonlijke en/of professionele groei nastreven, in verbinding met jezelf en de ander zijn, dicht bij jezelf blijven, omgaan met triggers, juiste keuzes leren maken. Een mental coach kan je begeleiden en inzicht geven in jouw denk- en gedragspatronen. Vanuit hier kan een plan worden gemaakt om deze te doorbreken en een positieve verandering in gang te zetten.

Hoogsensitiviteit
Je herkent sommige bovengenoemde situaties, alleen je voelt je anders dan andere mensen. Je reageert ook heel anders in bepaalde situaties en op bepaalde plekken.  Voor nu, hou ik het kort over dit onderwerp. Als je van jezelf weet dat je heel extreem kan reageren op prikkels om je heen, dan kan juist een mental coach gespecialiseerd in hoogsensitiviteit je hierin heel goed begeleiden. Je zal de prikkels nog steeds pittig binnenkrijgen. Na deze begeleiding weet je hoe je werkt en waarom je zo reageert als dat je reageert. Hierdoor kan je hier veel beter mee omgaan. Je kan zelfs vanuit rust in drukke omgevingen functioneren. Want je weet dan wie je bent en hoe jij reageert en dat dat zelfs een keus is. Dit geeft zoveel ruimte aan jezelf. Dit geeft zoveel rust aan je zelf. Je kan nu veel meer leuke dingen organiseren en doen. Heerlijk!

Het roer omgooien
Nu gaan ik het anders doen! Genoeg!! Genoeg gevochten, gehuild, uitgesteld, genegeerd, bergen verzet, geworsteld, zorgen gemaakt, gejongleerd en pogingen om maar vol te houden om maar geen gezichtsverlies te maken of andere geldige redenen.

Wanneer je op dit punt bent gekomen is het prettig om met een professional een heldere en praktische plan van aanpak te maken om weer in je eigen kracht te komen. Om de regie in je eigen handen terug te nemen.

Als je niet precies weet bij welke coach je een match hebt en waar je een traject mee wil starten vraag een orientatiegesprek of een kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek kan je elkaar ontmoeten en ervaren of je een klik hebt en dat je met jouw vraag geholpen kan worden.

In ieder geval heel veel succes en wees maar vastberaden om te zorgen dat je weer in je eigen kracht komt of je doel zal halen.

Succes!! 

Mijn doel
Het is mijn doel om mensen die echt willen veranderen, te helpen hun dromen en wensen waar te maken door het delen van de juiste inzichten, handvatten en technieken. Ik begrijp dat iedereen zijn en haar eigen proces heeft te leven. Wel maak ik dat stapje extra om jou in je eigen kracht te laten komen. Vanuit jouw kracht staat de hele wereld voor jou open!

Oude levenswijsheid uit de Polynisië
De wereld is wat jij denkt dat het isWees bewust
Er zijn geen grenzen, alles is mogelijkWees vrij
Energie stroomt waar aandacht naartoe gaatWees gefocust
Nu is het moment van krachtWees in het nu
Liefde is gelukkig zijnWees gelukkig
Alle kracht komt van binnenuitHeb vertrouwen
Effectiviteit is de maatstaf van de waarheidWees positief


Geef jezelf het grootste cadeau:
Praktische en gebruiksvriendelijke tools en inzichten die jou echt helpen om te zijn wie je wil zijn.
Het is jouw keuze. Het is jouw leven. Jij bepaalt!

Raguel

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten