Skip to content

Voel jij je comfortabel genoeg om hulp te vragen?

Weet je waar je aandacht aan geeft
Wat geef je dagelijks aandacht! Hoe bewust ben je wat je aandacht geeft?

Wat we aandacht geven groeit
De mate van jouw succes hangt van jezelf af. Jij bent de creator van je eigen leven en je schept je eigen werkelijkheid. Jouw realiteit is wat je zelf hebt neergezet. Het is jouw creatie.

Creatie
Een intentie is een voornemen wat je wil bereiken. Met de juiste mindset zijn we in staat om onze doelen te bereiken. Met een heldere en duidelijke mind kunnen we aandacht geven aan wat we doen, hoe we het doen en of we op de goede weg zijn om ons doel te behalen.

Met de juiste mindset kunnen we iets neerzetten. We kunnen iets creëren. We hebben het vermogen om iets concreets zoals de juiste baan, de juiste relatie, of de juiste woning te creëren

Modelleren
Internet is een grote informatiebron waar we alle informatie tot in details kunnen opzoeken en als model voor onszelf kunnen gebruiken. We kunnen deze bron gebruiken om bijvoorbeeld een nieuw drie-gangen menu te koken, tot hoe kan ik streeploos mijn ramen thuis schoonmaken.

Wat maakt dat de ene persoon wel succesvol is en de andere persoon die hetzelfde model gebruikt niet succesvol is.

Op internet kan je onderstaande kenmerken vinden als belangrijke sleutel die succesvolle mensen gebruiken:

Succesvolle mensen hebben visie;
Succesvolle mensen weten waar ze naar toe gaan;
Succesvolle mensen zijn vindingrijk & creatief;
Succesvolle mensen zien het eindresultaat;
Succesvolle mensen hebben verbeeldingskracht.

Wat is jouw sleutel
In hoeverre is deze sleutel voor anderen te kopiëren? Wat komt er nog meer bij kijken dan deze algemene sleutel. Wat heb jij nodig om iets succesvol te modelleren? Is het de juiste begeleiding, de juiste mindset, zijn het de praktische handvatten, het tijdig kunnen bijsturen van je intenties, acties of je doel. Misschien zelfs dat je nog aandacht mag geven aan wat onder je vraag ligt. Met andere woorden wat is jouw eigenlijke vraag! Wat wil je nog niet onder ogen zien.

Waar sta je op dit moment? Waar sta je in het proces? Ben je in staat om jezelf ook over te geven aan jouw proces? Wil je het nu wel? Ben je er nu wel echt klaar voor. Wat heb je ervoor over. Ben je bereid om er 100% voor te gaan. Ben je 100% toegewijd om nu wel die belangrijke stap te maken.

Durf je om hulp te vragen
Hoe helder en hoe aanwezig ben je om dit bewust op te pakken. Wil je dit alleen doen? Of ben je bereid dit samen met een professional te doen? Ben je in staat om nu wel om hulp te vragen.

Wel mooi om te zien dat succesvolle sporters en artiesten worden aangemoedigd om gebruik te maken van een professionele trainer en coaches. Toch zijn er nog te veel mensen die zich niet comfortabel voelen om hulp in hun leven te roepen. Hoe staat dat met jou? Weet je wat je nodig hebt voor jouw volgende stap? Weet je bij wie je terecht kan met al jouw vragen, thema’s en doelen?

Zoektocht
Durf je al te luisteren naar je zelf. Ben je al in staat om je gevoel en je intuïtie te volgen. Gun je jezelf tijd en ruimte. Ben je nu bereid om te investeren in jezelf. Vind je jezelf dit allemaal waard!
Waar begin je dan… Wat doe je als pijn je dwingt om een andere weg te nemen.

Om te beginnen mag je echt trots zijn op jezelf. Het feit dat je openstaat om te veranderen is een van de grootste stappen die je kan maken. Je bent in staat om onder ogen te zien dat je iets wil veranderen. Dat je de weerstand wil los laten. Vanaf nu zijn er geen shortcuts meer. Zorg voor extra moed. Je hebt dit nodig om jezelf nu wel neer te zetten. Neem je verantwoordelijkheid. Neem ownership over je eigen situatie.

Hoe moeilijk dit ook is, je mag echt vertrouwen op je eigen stem en op jouw kracht. Je hebt een stap gemaakt om de in jouw aangeraakte gevoelens te doorleven en er zelf zorg voor te dragen. Je gaat jezelf stap voor stap leren om verantwoordelijkheid weer terug in je eigen handen te nemen.

Dus… de verantwoordelijkheid voor:

…Jouw waarheid
Jouw gezondheid
Jouw gedachten
Jouw energie
Jouw wereldbeeld
Jouw lichaam
Jouw verwachtingen
Jouw kijk op situaties
Jouw geestelijke gesteldheid
Jouw groei
Jouw financiële situatie
Jouw hele leven..
.

Het is aan jou of je dit zelf doet met je dierbaren of dat je dit samen doet met hulp van professionals die bekend zijn met deze thema’s en processen voor een stevige basis.

Je ontdekt de weg naar jouw innerlijke waarheid stap voor stap.
Op jouw tempo.

Daar mag je op vertrouwen!

Raguel

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten